Savanorių a. 12, LT-35201 Panevėžys
     
 
Rasajana
 
 
8-698 31604, 8-687 57643
 
 
 
 
Ekologiški produktai, prieskoniai,
vegetariški pietūs, užkandziai, saldumynai
 
     
 
I-V 10:00 -18:00
 
 
VI 10:00 -15:00
 
 
 
 
Savanorių a. 12, LT-35201 Panevėžys, Lithuania
 
 
 
 
 
     
     
  Prieskoniai  
 



 
Prieskonių mišinys panirui "Shani Paneer Masala". Sudėtis: kalendra, raudonasis čili, druska, juodasis pipiras, žaliasis kardamonas, ciberžolė, džiovintas imbieras, svogūno gabaliukai, česnako gabaliukai, muškatas, muškato kevalo milteliai, gvazdikėliai, kininis cinamonas, žvaigždinis anyžius.



  Indiškas prieskonių mišinys "Sambar masala". Su šia masala pajusite tikrų Indijos prieskonių magiją - lengvai pagaminsite gardžią sriubą, kvapnų daržovių troškinį ar padažą. 100% natūralus.



  Asafetida - kvapioji ferula. Tinka dėti į pirmuosius ir antruosius (ne saldžiuosius) patiekalus kam patinka svogūno bei česnako skonis. Asafetida (hing) – aromatingi augalo Ferula Asafetida šaknų sakai. Kvapu ir skoniu primena česnaką, bet žymiai pranoksta jį vertingomis savybėmis ir neturi neigiamo poveikio medituojant. Asafetida yra labai populiari Indijoje. Jos dedama į pirmuosius ir antruosius patiekalus pagal skonį. Asafetida padeda išvengti dujų susikaupimo žarnyne. Dedama į ankštinių patiekalus jų virškinimui palengvinti.



  Indiškas prieskonių mišinys "Tava fry masala". Šis prieskonių mišinys suteikia orkaitėje, gruzdintuvėje, keptuvėje kepinamiems ar troškinamiems patiekalams puikų aromatą ir skonį. Prieš kepdami tiesiog apibarstykite nedideliu kiekiu TAVA FRY masalos.



  Indiškas prieskonių mišinys "Pav Bhaji masala". Ši masala ypač tinka sriuboms, troškiniams ar padažams, kuriuose yra šviežių pomidorų ar pomidorų pastos.



  Egzotišką skonį ir aromatą suteikiantis prieskonių mišinys arbatai. Sudėtis: anyžius, kardamono sėklos, žaliasis kardamonas, cinamonas, džiovintas imbieras, juodasis pipiras, gvazdikėlis, žvaigždinis anyžius.



   



  Prieskonių mišinys patiekalams su sūriu ir varške. Sudėtis: baltoji druska, džiovintas mango, juodoji druska, Indiškas kmynas, muskatinis melionas, juodasis pipiras, granatų sėklos, kalendra, mėta, džiovintas imbieras, čili, muškatas, kmynai, gvazdikėliai, tikrasis šventkmynis, asafetida.



  Šiaurės Indijos virtuvei būdingas prieskonių mišinys. Suteikia aromato daržovių, ankštinių, mėsos patiekalams. Retas mišinys be svogūno ir česnako. Sudėtis: juodasis pipiras, kmyninis kuminas (cuminum cyminum), kmynas (carum carvi), kalendra, kardamonas, kardamono sėklos, gvazdikėlis, muškatas, muškato kevalo milteliai, džiovintas imbieras, kininis cinamonas, cinamonas. Milteliai dedami į patiekalą jį bebaigiant gaminti.



  Universalus prieskonių mišinys. Sudėtis: kalendra, indiškas kmynas (cuminum cyminum), čili, ciberžolė, juodasis pipiras, gvazdikėlis, ožragės lapai, druska, muškatas, džiovintas imbieras, kardamono sėklos, cinamonas, lauro lapai, nuto žirnių miltai, pankolis, kmynas (carum carvi), garstyčių sėklos, česnako gabaliukai, svogūno gabaliukai, muškato kevalo milteliai, žaliasis kardamonas, asafetida.



   



  Aštrus prieskonių mišinys troškintų daržovių patiekalams. Sudėtis: kalendra, indiškas kmynas (cuminum cyminum), čili, ciberžolė, juodasis pipiras, gvazdikėlis, ožragės lapai, druska, muškatas, džiovintas imbieras, kardamono sėklos, cinamonas, lauro lapai, nuto žirnių miltai, pankolis, kmynas (carum carvi), garstyčių sėklos, česnako gabaliukai, svogūno gabaliukai, muškato kevalo milteliai, žaliasis kardamonas, asafetida.



  Malta kalendra. Tinka dėti į sriubas, troškinius, ankštinių patiekalus, ryžius, prieskonių arbatas ir kt. Naudojamas ir desertuose. Tai šildantis, kvapnus prieskonis, skoniu kiek primenantis apelsiną. Kalendros sėklos (kara dhanija) – labai kvepiančio augalo Coriandrum sativum sėklos. Tai vienas pagrindinių prieskonių, naudojamų indų virtuvėje. Jos stipriai stimuliuoja organizmo imuninę sistemą, mobilizuoja organizmą įveikti psichologinius krūvius. Tinka naudoti visoms došoms. Indiška kalendra yra švelnesnio skonio ir kvapo nei lietuviška, o dedant ją maltą patiekale jos specifinio skonio beveik nesijaučia.



  Juodieji kardamonai. Šviežio stipraus kamparo skonio, "rūkyto" aromato prieskonis. Esminis ingredientas įvairiuose prieskonių mišiniuose (Garam masala ir kt.), prieskoninėje arbatoje (chai). Juodasis kardamonas vartojamas ankštinių, ryžių, daržovių patiekalams pagardinti. .



 

Žvaigždiniai anyžiai. Intensyvaus saldymedį primenančio skonio ir aromato prieskonis. Anyžių vaisiai vartojami kaip prieskoniai duonos kepimo, konditerijos pramonėje, kulinarijoje, varškės patiekaluose, gaiviuosiuose gėrimuose. Indijoje pagamintas produktas.

 




  Cinamono lazdelės. Tai šildantis, energijos teikiantis ir nuotaiką gerinantis prieskonis. Užaugintas Kinijoje. Kininis cinamonas (cassia, Cinnamomum aromaticaum) - vienas labiausiai naudojamų prieskonių kulinarijoje: troškiniams, sriuboms, ryžių patiekalams, saldumynams, kompotams, karštam vynui.



  Indiškas prieskonių mišinys "Garam masala". 11 prieskonių mišinys - populiariausia Šiaurės Indijos masala. Pažodžiui garam masala reiškia „kaitrūs prieskoniai“, nes šis mišinys, kurio pagrindą sudaro juodieji pipirai, sušildo kūną. GARAM masala tinka beveik visiems patiekalams - suteikia jiems ypatingą gardų aromatą, garsinantį indų virtuvę visame pasaulyje. Jos tiesiog galite truputį užbarstyti, kai patiekalas jau beveik pagamintas.



  Maltas kmyninis kuminas. Kitaip vaidinamas Indišku kmynu. Tinka dėti į visus nesaldžius ir ne pieniškus patiekalus, arbatas. Kmyniniai kuminai (džira kumin) – Cuminum cyminum sėklos – svarbus daržovių, ryžių, ankštinių patiekalų ir užkandžių receptų komponentas. Rūgščiai aštroko skonio. Naudojamas prieskonių ir virškinimą gerinančiose arbatose. Kad sėklos suteiktų maistui charakteringą skonį, jos turi būti gerai pakepintos. Tinka visoms došoms.



  Juodgrūdės. Juodgrūdės pasižymi išskirtiniu aromatu ir dažniausiai vartojamos miltiniuose kepiniuose (duona, blynai, paplotėliai ir pnš). Taip pat tinka daržovių patiekalams pagardinti.



  Kmyniniai kuminai. Kitaip dar vadinami indiškais kmynais. Tinka dėti į visus nesaldžius ir ne pieniškus patiekalus, arbatas. Kmyninio kumino Cuminum cyminum sėklos – svarbus daržovių, ryžių, ankštinių patiekalų ir užkandžių receptų komponentas. Rūgščiai aštroko skonio. Naudojamas virškinimą skatinančiose prieskonių arbatose. Kad sėklos suteiktų maistui charakteringą skonį, jos turi būti gerai pakepintos. Tinka visoms došoms.



  Kalendros sėklos. Tinka dėti į sriubas, troškinius, ankštinių patiekalus, ryžius, prieskonių arbatas ir kt. Sodraus šilto citrusinio skonio. Kalendros sėklos (kara dhanija) – labai kvepiančio augaloCoriandrum sativum sėklos. Tai vienas pagrindinių prieskonių, naudojamų indų virtuvėje. Dedama į sriubas, troškinius, dalą, ryžius, prieskonių arbatas ir kt. Ajurvedoje rašoma, jog šiose sėklose esantys aliejai padeda įsisavinti krakmolingą maistą ir šaknines daržoves. Tinka naudoti visoms došoms. Indiška kalendra yra švelnesnio kvapo ir skonio nei lietuviška, o naudojant ją maltą, specifinio skonio patiekale beveik nesijaučia. Indijoje pagamintas produktas.



  Maltas imbieras. Tinka dėti į visus patiekalus: sriubas, troškinius, košes (netgi saldžias), arbatas, pieną, jogurtą, jogurto-vaisių gėrimus. Imbieras (adrak) – tai gumbuota šviesiai rusva augalo Zingiber Officinabis šaknis. Naudojama šviežia arba džiovinta (miltelių pavidalu). Jo dedama į visus indiškus patiekalus. Imbieras – neprilygstamas maistas ir vaistas. Jis naudojamas gydant daugelį odos ir alerginių ligų, smegenų kraujotakos sutrikimus. Imbieras sustiprina imunitetą, psichikos atsparumą stresinėse situacijose, malšina žarnyno spazmus. Be to, jis puikiai skatina virškinimą. Imbiero arbata atstato jėgas fiziškai ir psichiškai pervargus. Imbieras gydo peršalimo ir plaučių ligas, normalizuoja skydliaukės veiklą. Tinka naudoti prieš pykinimą skrendant ar važiuojant. Pitos došos žmonėms vartoti su saiku. Turi vitaminų B6 ir C.



  Malti čili pipirai. Suteikia patiekalui aštrumo, dezinfekuoja. Skiriasi nuo paprastų raudonųjų pipirų ryškesne raudona spalva, saldoku kvapu ir gydomuoju poveikiu organizmui. Čili padeda normalizuoti galvos smegenų nervinius audinius. Suaktyvina virškinimą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina kepenų veiklą. Šis prieskonis suteikia maistui aštrumo, turi dezinfekcinių savybių, mažina riebalų pasisąvinimą, kelia tonusą. Jo dedama pagal skonį. Pitos tipo žmonėms, jaučiant organizme ar aplinkoje ugnies elemento perteklių, čili pipirų patartina vengti. Turi vitaminų B2, B6, C, E, PP, P, karotino.