Savanorių a. 12, LT-35201 Panevėžys
     
 
Rasajana
 
 
8-698 31604, 8-687 57643
 
 
 
 
Ekologiški produktai, prieskoniai,
vegetariški pietūs, užkandziai, saldumynai
 
     
 
I–V 10:00–18:00
 
 
VI 10:00–15:00
 
 
 
 
Savanorių a. 12, LT-35201 Panevėžys, Lietuva
 
 
 
 
 
     
     
  Maisto produktai ir papildai  
 



 
Smulki Himalajų druska. Tai yra visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta druska. Joje yra apie 80 elementų, ne tik natrio chloridas, jodas ir vanduo, kaip įprastinėse stalo druskose. Himalajų druska rekomenduojama naudoti ne tik maistui, mineralinės druskos gėrimams (sūrymams), bet ir plauti akims, nosiai, pilti į vonią (balneoterapijai). Šiais atvejais ruošiamas 1% druskos tirpalas. Himalajų druskos vonia - detoksikuoja, jaunina, atpalaiduoja, stipriai drėkina odą, palankiai veikia esant odos problemoms - dermatitams, niežėjimui.



  Maisto papildas „Dr. Ohhira Probiotikai OM-X” Probiotikai- tai gerosios bakterijos, priklausančios normaliai žmogaus mikroflorai, gebančios apsigyventi žmogaus organizme ir teigiamai veikiančios jos sveikatą. -Padeda palaikyti normalų virškinimo trakto funkcionavimą, padidindamos organizme gyvenančių rūgščiųjų pieno bakterijų skaičių; -padeda maisto virškinimui ir jo įsisavinimui; -bakterijos Enterococcus faecalis 10 sunaikina ir neleidžia žarnyne kauptis kenksmingoms medžiagoms ir vykti puvimo procesams, aktyvina toksinų ir kitų nereikalingų medžiagų šalinimą iš organizmo; -padeda geriau įsisavinti vitaminus, mikroelementus bei maistines medžiagas iš maisto ir maisto papildų; -gamina natūralias baktericidines ir priešgrybelines medžiagas, kurios slopina kenksmingų bakterijų augimą; -palaiko imuninę sistemą; -padeda įsisavinti laktozę (pieno cukrų) ir baltymus; -pagerina gyvenimo kokybę ligoniams, sergantiems lėtinėmis ir ūmiomis ligomis; -gamina vitaminą ?, riboflaviną, vitaminą ?12, biotiną, inozitolį, vitaminą E ir niaciną; -gamina nepakeičiamas riebalų ir organines rūgštis, palaikančias virškinimo trakto rūgščių ir šarmų pusiausvyrą; -padeda palaikyti kaulinio audinio patvarumą, taip pat ugdo sportininkų ištvermę. Tai 100% natūralus produktas.



  Ekologiškas šalto spaudimo tyras kokoso aliejus - žemo kaloringumo, medžiagų apykaitą spartinantys ir gerai pasisavinami riebalai. Be to jame yra mineralinių medžiagų (kalio, fosforo ir kalcio) bei vitaminų E, B ir C. Be cholesterolio, be transsočiųjų rugščių. Nebalintas ir nepasterizuotas. Kruopštaus gamybos metodo dėka nuostabus skonis ir maistinė vertė išlieka nepakitusi.



  Lydytas sviestas (ghi) - idealūs riebalai kepti. Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai. Jis gaunamas kaitinant sviestą ant silpnos ugnies, kol išgaruoja visas vanduo, atsiskiria tirščiai ir sviestas virsta skaidriais aukso geltonumo riebalais. Jam būdingas saldokas, švelnus riešutų prieskonis; su juo pagamintas maistas įgauna nepakartojamą skonį bei aromatą. Geras skonis — ne vienintelis šio sviesto privalumas. Aukštoje temperatūroje jis neputoja ir nerūksta, nesusidaro kenksmingos medžiagos. Lydytas sviestas idealiai tinka apkepinimui, troškinimui, kepimui ir gruzdinimui. Pagardina košę, sriubą ir bet kokį padažą. Tinka dėti į maistą kūdikiams ir vaikams.



 
Augalinė medžiaga iš jūros dumblių gaminti drebučius. Veganiška alternatyva želatinai.



  Ekologiniuose ūkiuose užaugintų avižų vidutinio stambumo dribsniai. Avižos mityboje labiausiai vertinamos dėl žmogaus organizmui reišmingų skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą.



  Lengvai paruošiamos, biodinaminės speltos kruopos. Grūdai džiovinami specialiose krosnyse nedidelėje temperatūroje, todėl išlaiko visas geriausias maistines savybes. Šios kruopos greitai paruošiamos – nereikia mirkyti. Jos labai maistingos ir gerai virškinamos. Birios, švelnaus riešutų skonio. Puikiai tinka gardiems ir pilnaverčiams patiekalams: paplotėliams, kepsneliams, įdarams, apkepams, troškiniams, sausiems pusryčiams, salotoms, sriuboms arba kaip garnyras vietoje ryžių.



  Biodinaminiuose ūkiuose užaugintos speltos sėlenos. Labai geras skaidulinių medžiagų šaltinis: 100 g sėlenų yra 41,4 g skaidulų. Pagardina ir praturtina sausus pusryčius, jogurtus, varškės patiekalus, vaisių tyreles, kruopų patiekalus, sriubas, padažus, duoną ir kepinius, apkepus.



  Speltos dribsniai, vidutinio stambumo. Pilno grūdo. Spelta (Triticum spelta). Lukštiniai kviečiai. Tai senovinė kviečių rūšis, auginta dar senovės Egipte ir Romoje. Dėl savo sandaros labai atspari ligoms, sausroms ir kenkėjams. Turi daug daugiau vitaminų ir mikroelementų, nei įprasta kviečiams ir organizmui svarbių amino rūšių. Spelta labai tinka dietinei ir mažų vaikų mitybai, kaip papildas sergantiems ar norintiems greitai atgauti jėgas. Glitimo speltoje yra panašiai kaip ir paprastuose kviečiuose, tačiau jo struktūra kitokia. Tyrimai rodo, kad speltos glitimas nesukelia alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui. Grūduose esančios maistingosios medžiagos lengvai ir greitai įsisavinamos organizmo, todėl, skirtingai nuo kitų kviečių, nedidina nutukimo rizikos, bet padeda sureguliuoti svorį.



  Neskrudinti grikiai "Rapunzel" 500g.



  Ekologiški avinžirniai "Infinity foods". Ekologiški nuto žirniai (avinžirniai). Avinžirniai yra itin vertingas maisto produktas. Juose yra mažai riebalų, gausu baltymų, angliavandenių, mikroelementų ir vitaminų. Maistinė vertė (100 g virtų avinžirnių) 164 kcal/686 kj: baltymų 8,8 g, riebalų 2,6 g, angliavandenių 27,4 g, skaidulų 7,6 g, cukrų 4,8 g. Geras šaltinis: magnio, geležies, cinko, vario, mangano, folio rūgšties, molibdeno. Avinžirniuose esantys angliavandeniai yra žemo glikemijos indekso (GI) - apie 40 (skalėje nuo 0 iki 100), todėl ypač tinkami žmonėms, kuriems svarbu reguliuoti cukraus kiekį kraujyje (diabetikams, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, linkusiems tukti). Kiekis: 500 g.



  Bolivinės balandos (kynva). Bolivinė balanda- Pietų Amerikoje auginamas augalas, auga 2-3 km aukštyje. Tai viena pagrindinių maistinių kultūrų Peru ir Bolivijoje. Bolivinės balandos sėklos pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio, fosforo ir geležies kiekiu. Dėl maistingumo šis augalas auginamas iki šiol. Sėklose yra 10-18 % baltymų, 4,1-8,8 % riebalų, ~60 % krakmolo, 3,4 % celiuliozės, 4,2 % pelenų. Pelenus (nesudegančius likučius) 65 % sudaro kalis ir fosforas. Kalcio ir geležies turi gerokai daugiau negu ryžiai, kukurūzai, kviečiai ar avižos. Bolivinė balanda ruošiama panašiai kaip ryžiai. Galima gaminti košes ar dėti į sriubą. Kiekis: 500 g.



  Linų sėmenys "Rapunzel". Kiekis: 250 g.



  Moliūgų sėklos "Rapunzel". Kiekis: 200 g.



  Ekol. žaliosios Mung pupelės "SUMA". Mung pupelės - Spindulinė pupuolė arba Žalioji pupelė. Šios pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, geležies, magnio, fosforo, kalio ir vario. Šios pupelės yra vienos mėgstamiausios Ajurvedos virtuvėje. kiekis: 500 g.



  Ekologiškos spindulinės pupuolės "Infinity foods". Spindulinės pupuolės arba mung dalas - lengvai virškinami, švelnaus skonio, baltymais turtingi augalai. Turi mažai riebalų ir cukrų, daug folio rūgšties. Neskaldytos. Spindulinė pupuolė (Vigna radiata) - smulkios, žalios, pailgos pupuolės. Turi daug baltymų ir skaidulų, mažai riebalų ir cukrų. 100 g su druska išvirtų spindulinių pupuolių turi apie 80% RPN (rekomenduojamos paros normos) folio rūgšties. Švelnaus skonio, greitai paruošiamos. Kiekis: 500 g.



  Ekologiški raudonieji lęšiai "Infinity foods". Greitai paruošiami - mirkyti nereikia. Virti apie 30 min. Naudojami troškiniams, košėms, sriuboms. Maistinė vertė (100 g): 318 kcal/1353 kj: baltymų 23.8 g, angliavandenių 56.3 g, riebalų 1.3 g, skaidulų 4.9 g, natrio 0.036 g. Pakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų. Kiekis: 500 g.



  Ekologiškos gliaudytos saulėgrąžos "Rapunzel". Kiekis: 250 ml.



  Ekologiškos sorų kruopos. Sorų kruopose gausu nepakeičiamųjų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Jose yra 81 % krakmolo, 12 % baltymų, 3,5% riebalų, 1% ląstelienos, mineralinių medžiagų, vitamino B1.



  Tikrojo kajano sėklos. Tikrojo kajano sėklos (Toor dalas) – blyškiai geltoni apvalūs lęšiai. Švelnaus saldoko riešutų skonio, baltymais turtingas produktas. Tikrasis kajanas (Cajanus Cajan). Jo sėklos dar vadinamos tuvar dalu, arhar dalu arba geltonaisiais lęšiais, angliškai Pigeonpea. Verdant rekomenduojama pamirkyti 3-6 val. Išverda per 30-40 min. Druską dėti baigiant virti. Kiekis: 500 g.



  Spindulinės pupuolės be luobelės. Spindulinės pupuolės (Mung dalas) - smulkios, geltonos pailgos pupelės. Be luobelės, skaldytos. Jos yra švelnaus skonio ir ypač lengvai paruošiamos. Puikus baltymų šaltinis. Spindulinės pupuolės (Mung dalas) - baltymų turi mažiau nei, pvz., urid dalas ar mėsa, tačiau pakankamai pilnavertei mitybai. Turi skaidulų, mažai riebalų ir cukrų. Skaldytas pupuoles ypač lengva išvirti: mirkyti nereikia, proporcija su vandeniu 1:3, virti apie 30-40 min. Kiekis: 500 g.



  Indinės pupuolės be luobelės. Skaldytas urid dalas – smulkios, pilkšvai baltos pailgos formos skaldytos pupelės. Indinės pupuolės (Vigna mungo) arba urid dalas (black gram angl.) turi daugiau baltymų nei kitos pupuolių rūšys, todėl jos virškinamos sunkiau. Jomis rekomenduojama keisti mėsą prie jos pripratusiems, o vegetarams dėti į kitus patiekalus (sriubas, ryžius, troškinius) nedidelį kiekį. Skaldyto dalo mirkyti nereikia, proporcija su vandeniu 1:3, virti apie 40 min. Gaminant dalą naudojama daug prieskonių: ciberžolė, imbieras, kmyninis kuminas, juodasis kardamonas, kalendra ir kiti. Kiekis: 500 g.